Bićemo ispred Hrvatske po dužini autoputeva

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bićemo ispred Hrvatske po dužini autoputeva"

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Srbija biti zemlja sa najvećom dužinom autoputeva u regionu, kada bude završila projekte koji su u planu.

„ Gradimo ogroman broj kilometara autoputeva. Samo na Koridoru 10 gradimo 85 i 80 kilometara, uz daljih 138 kilometara na drugom mestu. To je 300 kilometara koje treba da dobijemo u naredne dve godine“, naglasio je on na konferenciji za štampu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Vučić je rekao da za preostale projekte za koje treba da se potpišu ugovori još nije dogovoren model, i da će se videti da li će se u posao ući sa Kinezima ili Azerbejdžancima.

Prema njegovim rečima, razgovori su u završnoj fazi.

Premijer je istakao da je potrebno da se požuri sa preostalim deonicama, jer je deonica Ub-Lajkovac, 12,5 kilometara, završena pre roka.

Uskoro, rekao je premijer, biće završena najteža deonica Ljig-Preljina, a treba da se spoje Ljig i Lajkovac.

On je ukazao da nedostaje deonica Ub-Obrenovac, što je već potpisano, a ostaje da se potpiše i ugovor vezan za najvažniju deonicu, Surčin-Obrenovac.

„Time izmeštamo iz Beograda kompletan saobarćaj na 'ibarski autoput'.

Postajemo zemlja sa procentualno najvećom dužinom autoputeva u regionu u odnosu na veličinu teritorije“, kazao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će Srbija, po dužini autoputeva, biti čak i ispred Hrvatske.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.