MKD: Autobus sleteo sa auto-puta,  27 povređenih

Izvor: B92, 20.Avg.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MKD: Autobus sleteo sa auto-puta, 27 povređenih

Skoplje -- Najmanje 27osoba, od kojih dve teže, povređeno je večeras kada je makedonski putnički autobus sleteo s puta na autoputu Veles-Skoplje u Makedoniji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preciziralo je da se radi o makedonskog autobusu i da su svi putnici državljani Makedonije, prenosi MIA.

Prema poslednjim informacijama, 18 povređenih prebaceno je u bolnice u Skoplju, a devet u Veles.

Direktor Urgentnog centra u Skoplju Iljir Hasani potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je u tu ustanovu primljeno desetak povređenih putnika od kojih je jedan u teškom stanju.

Direktor Univerzitetske bolnice za hirurgiju "Sv. Naum Ohridski" doktor Ivan Spirovski rekao je da je prema prvim informacijama povređeno oko 20 ljudi i da je u tu bolnicu primljeno šest pacijenata koji se pregledaju te da će se po završetsku snimanja odlučiti o njihovoj eventualnoj hospitalizaciji.

"Jedna osobaje teško povređena sa kontuzijom grudnog koša i stomaka i u fazi je ispitavanja. Još jedna pacijentkinja ima prelom leve nadlaktice", rekao je doktor Spirovski.

U bolnicu u Velesu primljeno je devet osoba od kojih je jedno dete.

Nesreća se dogodila oko 19 časova na autoputu Skoplje-Veles, u blizini Kule, kada je autobus izgubio je kontrolu i sleteo s kolovoza.

Putnici su se vraćali sa letovanja u Pefkohoriju u Grčkoj.

Zbog saobraćajne nesreće, saobraćaj na autoputu odvija se otežano jednom kolovoznom trakom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UDES U MAKEDONIJI Autobus sleteo s puta, ima povređenih

Izvor: Blic, 20.Avg.2017

Autobus grčkih registarskih tablica večeras je sleteo s puta na autoputu Skoplje - Veles, javlja agencija MIA navodeći da ima povređenih putnika...Автобус со грчки таблички вечерва излетал надвор од коловозот на автопатот Скопје...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.