AJDE, VOZAČI, DA VAS VIDIMO: Koju grešku je napravio žuti automobil, pa izazvao udes u drugoj traci? (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Apr.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AJDE, VOZAČI, DA VAS VIDIMO: Koju grešku je napravio žuti automobil, pa izazvao udes u drugoj traci? (VIDEO)

Postoje dve vrste vozača: oni koji su previše brzi i oni koji se redovno vuku kao puževi i ne interesuje ih što smetaju drugima. Treća vrsta je retkost - to su oni umereni. Međutim, jedni od njih mogu biti daleko opasniji, ali koji?

Leva traka autoputa se koristi samo kada je to baš neophodno, kada žurite i vozite brže, zapravo najbrže koliko je zakonom propisano na tom delu puta.

Ako se sklonite iz leve >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << trake omogućavate svim učesnicima u saobraćaju da stignu do svojih odredišta što je brže moguće.

Ako brzo vozite, postoji opasnost od strašnog udesa koji možete da skrivite.

Istraživanja su pokazala da je nepravilno korišćenje leve trake najčešći uzrok saobraćajnih gužvi, ali i lančanih sudara, naročito kada su vremenske prilike nepovoljne.

Foto: Facebook/Bright Side

Takođe, spora vožnja u levoj traci rizičnija je od jurnjave. Zašto? Zato što u slučaju kada su spori vozači razbacani levo i desno, brzi vozači češće menjaju trake, zaobilaze ostale automobile i time rizikuju sudar.

Kada bi svako bio u pripadajućoj traci, oni koji žure prolazili bi levom trakom jedni za drugima istovremeno, što je mnogo bezbednije.

Pogledajte video i recite - šta je to uradio žuti automobil, pa napravio udes u drugoj traci:

NE ZABORAVITE - Ako vozite previše sporo, ne samo što ćete nervirati druge vozače koji bi da "nagaze gas", već rizikujete da vas sa leđa udari drugo vozilo čiji vozač nije na vreme procenio vašu brzinu kretanja i nije stigao da zakoči.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

VOZAČI DA VIDIMO ŠTA ZNATE: Kojom greškom je ŽUTI automobil izazvao UDES u drugoj traci? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2017

Da vas čujemo!..U saobraćaju su dve vrste vozača najzastupljenije, oni koji voze prebrzo i oni koji se vuku po putu. Postoji i treća vrsta, oni umereni, ali to je prava retkost...Leva traka autoputa se koristi samo u situacijama kada je to neophodno, kada žurite i vozite brže poštujući zakonska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.