Zakon ne dozvoljava da Vlada Divljan dobije svoj plato u Bečeju

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon ne dozvoljava da Vlada Divljan dobije svoj plato u Bečeju

Gradske vlasti su podržale ovu inicijativu, ali teško da će zbog zakonskih prepreka doći do promene naziva.

Bečejski bend Eva Braun pokrenuo je inicijativu da plato ispred Gradskog pozorišta u centru Bečeja dobije ime po Vladi Divljanu.

- Saznajemo, na osnovu neformalnih razgovora, da postoji inicijativa da plato pored Gradskog pozorišta ponese ime Vlade Divljana.

Kada inicijativa bude zvanična, postupićemo prema zakonskoj proceduri. Postupak utvrđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pokreće komisija, a mora dobiti saglasnost nadležnog organa APV i Nacionalnog saveta za nacionalne manjine. Ulicama i trgovima može se utvrditi ime ličnosti ako je od njene smrti proteklo najmanje pet godina - kaže za Kurir Slobodan Malešev, portparol Opštine Bečej.

Svakog 10. maja u Gradskom pozorištu biće održavani rokenrol koncerti u sećanje na Divljana, a to će biti i podsticaj da se mladi bave muzikom. Vlada Divljan je preminuo 5. marta prošle godine u Beču.

(LJ. R.)

Autor: Foto: Arhiva

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.