(VIDEO) SAUDIJAC NOKAUTIRAO ŽENU NASRED ULICE: Policajac stajao i gledao!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SAUDIJAC NOKAUTIRAO ŽENU NASRED ULICE: Policajac stajao i gledao!

Žestoka rasprava trese javnost u Saudijskoj Arabiji pošto je na JuTjubu osvanuo snimak na kojem je žena bukvalno pretučena na sred ulice u Rijadu.

Video ne samo da se viralno širi pustinjskim kraljevstvom, već je i ozbiljno podelio mišljenja, s obzirom da sa snimka nije jasna uloha verskog policajca, odnosno ne vidi se da li je i on udario ženu, da li ju je branio, ili je samo nonšalantno posmatrao.

Na snimku se takođe vidi i jedno nepoznato lice koje oborenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ženu šutira pre nego što ga ostali muškarci odvoje od nje i odvuku u stranu.

The fierce debate in Saudi right now: was woman beaten or protected by the police? https://t.co/S1NfTwIFWY pic.twitter.com/UUwoetaQmi

Prema nekim svedočenjima, za incident je kriva verska policija, koja je presrela ženu sa njenim suprugom, i tražila da bolje pokrije lice, dok istaknuti saudijski propovednik Mohamed al Badiri tvrdi da je policija štitila ženu od njenog brata.

Bilo kako bilo, nasilje prema ženama u Saudijskoj Arabiji je u porastu, a ovaj snimak pokazuje koliko su saudijsko društvo i zvanični Rijad tolerantni prema takvom ponašanju.

(MiddleEastEye)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.