(VIDEO) Prvi put snimljena najtajanstvenija mačka na svetu!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Prvi put snimljena najtajanstvenija mačka na svetu!

Jedna od najneuhvatljivijih mačaka na planeti konačno je snimljena na afričkom kontinentu. Pogledajte kako izgleda njen napad

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic.

Čuvena afrička zlatna mačka (Profelis aurata), prvi put je snimljena u Nacionalnom parku Kibale u Ugandi dok je lovila svoj plen. Ona je napala grupu majmuna koju su snimali naučnici, ali je ubrzo pobegla na drvo kada su se udružili protiv nje.

Samjuel Angedakin, jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zaposlenih u Nacionalnom parku Kibale, uspeo je da snimi ovu životinju. "Prvi put smo snimili divlju mačku o kojoj se skoro ništa nije znalo, tako da je ovo jedan zaista revolucionaran trenutak u istraživanju divljeg sveta. To što je mačka pobegla od majmuna nije ništa čudno, budući da su oni veoma opasni", rekao je Angedakin.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.