U srijedu rezultati superanalize vode u Petrovu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U srijedu rezultati superanalize vode u Petrovu

PETROVO - Rezultati superanalize vode za piće u Petrovu, koju je obavio Institut za vode iz Bijeljine, biće javnosti poznati u srijedu, 24. decembra, kao i rezultati superanalize koju su obavili stručnjaci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, saznaje Srna u komunalnom preduzeću "Voda" iz Petrova koje je naručilo analize.

U Institutu za vode u Bijeljini Srni je rečeno da ne mogu dati podatke o uzorkovanoj vodi, jer naručilac nove analize Javno komunalno preduzeće "Voda" >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz Petrova zvanično raspolaže svim podacima.

U preduzeću "Voda" rečeno je da će ti rezultati biti objavljeni kada stignu i rezultati analize iz Banjaluke.

U prvoj analizi, koju je obavila Agencija za bezbjednost hrane BiH, utvrđeno je da je u uzorku vode koji je uzet u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Petrovu količina žive 20 mikrograma po litru, što je 20 puta više od maksimalno dozvoljene, a u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Kakmužu 1,8 mikrograma po litru.

Od jutros se u Petrovu u školama i građanima dijeli flaširana voda za piće, poklon banjalučkog preduzeća "Venera" i dobojskog "MBB Đurić".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.