STAVILA SAM RUKE NA GLAVU I POČELA DA BEŽIM: Aleksandra (21) pukom srećom preživela eksploziju automobila u Nišu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2016, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STAVILA SAM RUKE NA GLAVU I POČELA DA BEŽIM: Aleksandra (21) pukom srećom preživela eksploziju automobila u Nišu (FOTO)

Nišlijka Aleksandra Stanković (21) pravim čudom zadobila je samo posekotinu noge kada je prolazila pored "golfa“ koji je u subotu ujutro u Dušanovoj ulici eksplodirao nakon što je detonirala eksplozivna naprava podmetnuta pod njega.

Manje sreće imao je takđje prolaznik, I.V. (22) koji je još na lečenju u niškoj bolnici jer mu je parče gelera zakačilo pluća, dok je vozač "golfa“ A. B.,  kojem je bomba bila namenjena, ostao bez leve noge.

Aleksandra kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << se ne seća trenutka eksplozije jer je doživela traumu.

- U toj ulici ima mnogo kafića, mladi ulaze, izlaze pa je uvek velika gužva. U nameri da izbegnem guranje, odvojila sam se od drugarica i pokušala da prolaz nađem krećući se uz trotoar gde su parkirana vozila. Ne sećam se tačno trenutka eksplozije jer sam doživela šok, ali pamtim dobro da sam stavila ruke na glavu da bih se zaštitila od stakla i komada metala koji su leteli sa svih strana. Prijateljica me povukla, počele smo brzo da bežimo u suprotnom pravcu, u tom trenutku nisam osećala uopšte da sam povređena. Kada smo se dovoljno izmakle, pogledala sam noge i videla da mi je patika rasečena. Skinula sam obuću i tek onda videla ranu. Došla je Hitna pomoć, odvezli su me u bolnicu i tamo mi je povreda ušivena - priča mlada Nišlijka.

Foto: Telegraf

Kako kaže, u tom trenutku se nije uplašila, ali je trauma kasnije stigla.

- Tek oko sat vremena kasnije osetila sam vrtoglavicu i shvatila šta je moglo da mi se desi. Setila sam se kako su se kola koja su me zaštitila zaljuljala i odskočila i razumela da su mi ona spasila život – priseća se Aleksandra trenutka eksplozije.

Da je devojka imala puno sreće, svedoče i prvi rezultati istrage koji pokazuju da je pod vozilo postavljena jaka eksplozivna naprava.

(D.R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"STAKLO JE LETELO SVUDA OKO NAS" Nišlijka Aleksandra Stanković umalo da strada u eksploziji na ulici

Izvor: Blic, 29.Avg.2016, 07:01

Nišlijka Aleksandra Stanković (21) doživela je pravu dramu u noći između petka i subote dok je prolazila Dušanovom ulicom, kada je eksplodirala bomba postavljena ispod automobila...Iako je u bila blizu eksplozije, Aleksandra je prošla sa posekotinom noge, posle čega je zbrinuta u Kliničkom centru....

Nastavak na Blic...

NIŠLIJKA (21) ČUDOM PREŽIVELA EKSPLOZIJU: Bomba bi me raznela da sam bila metar bliže!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2016

...Ovako Nišlijka Aleksandra Stanković (21) opisuje eksploziju koju je u subotu ujutro u Dušanovoj ulici izazvala naprava prikačena na „golf“ Aleksandra Barjaktarevića (34) Devojka je zadobila povredu stopala, povređen je i dvadesetdvogodišnji mladić, takođe prolaznik, dok je Barjaktarević,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.