Rozberga koštala loša instalacija

Izvor: Autoportal.rs, 22.Sep.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rozberga koštala loša instalacija

Vozač Mercedesa koji je morao da odustane na trci u Singapuru, i na taj način omogući timskom kolegi da izbije na prvo mesto u poretku vozača, može biti veoma razočaran jer je kvar na njegovom bolidu izazvao zaista banalan problem.

Niko Rozberg je trku u Singapuru završio bez bodova jer ga je njegov bolid izdao i posla u garažu pre kraja trke. Razlog zašto je automobil Mercedesa odbio da sluša komande nemačkog pilota jeste instalacija žica u volanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << />
"Koren problema jeste žičana instalacija unutar volana koja je prestala da funkcioniše. Rekao sam Niku kada se vratio u garažu da mi je žao što smo ga izneverili a on je to podneo kao profesionalac," rekao je Toto Volf nakon trke.

Ovo je več četvrti put u ovoj sezoni da jedan od dvojice vozača Mercedesa mora da odustane, i bukvalno preda pobedu svog kolegi iz tima, zbog problema sa bolidom. Takođe, problema i nepouzdanosti je bilo i tokom kvalifikacija.

"Imamo pravu raketu od automobila ove godine ali pouzdanost nam jeste problem, i to je ono što nas u najvećoj meri sputava. Delovi koji prave problem su već poslati u bazu na analizu," dodao je prvi čovek u Mercedesu.

Nastavak na Autoportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.