Romantika i u dnevnoj sobi

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romantika i u dnevnoj sobi

Ako ste ljubitelji romantike i nježnog stila, evo načina kako možete da sredite i svoj dnevni boravak u kome provodite dosta vremena. Osnovna boja za zidove je bijela, a detalji ružičasti, mada u obzir dolaze sve pastelne boje

 Važno je da bude dosta svjetlosti i neizbježnog cvijeća koje upotpunjuje prostor i daje šarm cijelom enterijeru. Romantični stil enterijera uglavnom biraju djevojke, a karakterišu ga prozračni materijali i namještaj oblih linija sa mnogo jastuka i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jastučića.

Zidove možete ukrasiti bijelim tapetama koje sadrže cvjetne ili neke vintidž motive. Ne zaboravite na detalje kao što su svijećnjaci, lampe, ogledala, a ukrasite ih čipkom i biserima. I sami za dnevni boravak možete napraviti čarobni svijećnjak u dva poteza tako što ćete praznu teglu obući u milje i čipku, a unutra postavite malu svijeću. Za intimnu atmosferu i uživanje upotrijebite više komada.

Za romantični stil generalno ne važi "manje je više" pa slobodno unesite što više detalja kao što su stolići ofarbani u bijelo ili od kovanog gvožđa, stolice možete prekriti laganom tkaninom i ukrasiti satenskim mašnama, a srca kao motive na dijelovima namještaja.

Trpezarijski sto možete prekriti velikim vezenim stolnjakom koji vam je baka ili neko drugi ostavio u nasljeđe, a na njemu su obavezne vaze sezonskog svježeg cvijeća. Cvijeće ne morate postavljati samo u standardne vaze, upotrijebite čaše, staklene bokale i plitke posude, pa se poigrajte aranžiranjem. Romantično uređenje enterijera nije uvijek tako lako definisati i nipošto se ne svodi samo na čipkane zavjese i teške draperije. Za one koji ne vole kitnjasto, čak i jednostavni detalji, dobro odabrani i vješto uklopljeni, mogu da stvore izuzetno romantičnu atmosferu.

I dizajneri namještaja se trude da predstave neki romantični predmet, kao što su, na primjer, stolice i fotelje koje se otvaraju kao cvijeće koje se ranom zorom protežu prema sunčevim zracima. Takvu romatičnu kolekciju sofa i fotelja za dnevne sobe osmislio je kreativni tim dizajnerske kuće "Bruehl". Vizuelno interesantna fotelja obavija osobu koja sjedi sa svih strana i to sa stilom, pružajući potpunu podršku tijelu. Dizajn ne samo da poštuje prirodu praveći vizuelnu referencu na nju, već je i 2011. godine dobio nagradu "Green Good Design Award" za upotrebu ekoloških materijala i tehnika prilikom izrade.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.