Obiđite iz fotelje fabriku u Melfiju!

Izvor: Kurir, 14.Sep.2015, 06:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obiđite iz fotelje fabriku u Melfiju!

Grupacija FCA održala je prvu virtuelnu konferenciju za medije, uz prisustvo 100 novinara iz četrnaest zemalja

Godinu dana nakon što je predstavljen „džip renegejd“, ovaj brend otvorio je vrata fabrike u Bazilikati, gde se sklapa prvi FCA model koji se proizvodi u saradnji Italije i SAD.

Od 11. septembra 2015. korisnici mogu da se povežu putem linka i pođu u „Virtuelni obilazak fabrike ‚Džip‘ u Melfiju“.

„Kauboj“ iz Italije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Na ovom fascinantnom digitalnom putovanju moći će da istraže ceo proizvodni ciklus prvog „Džipovog“ modela proizvedenog u Italiji za tržišta Evrope i Severne Amerike.

Srpski novinari imali su u četvrtak priliku da ekskluzivno prisustvuju virtuelnoj konferenciji. Samo 100 novinara iz 14 zemalja učestvovalo je u ovom događaju kako bi se upoznali s mogućnostima ovog novog digitalnog alata. Sada svako može da otkrije tajne jedne od najmodernijih automobilskih fabrika u celoj Evropi, koja može da se pohvali srebrnom medaljom u Proizvodnji svetske klase. U ovoj fabrici skoro 8.000 zaposlenih i 968 robota proizvode „renegejd“ i „fijat 500X“, najnovije FCA modele za širok spektar klijenata.

Zahvaljujući aplikaciji „Gugl maps biznis vju“ sada možete da uživate u ovom uzbudljivom iskustvu tako što ćete posetiti fabriku FCA u Melfiju direktno preko ovog programa.

Čak 327 panorama

Ukupno 3.924 slike su uslikane tokom tri dana kako bi ovo iskustvo bilo što realističnije. Sastavljene pomoću specijalnog algoritma koji kreira slike sa uglom od 360° horizontalno i 290° vertikalno, ove slike nude 327 različitih panoramskih tačaka gledišta, a svaka od njih se sastoji od 12 HD fotografija.

Korisnici na taj način mogu da se „kreću“ unutar ovog industrijskog postrojenja i istražuju detalje koji ih zanimaju - sa istom intuitivnom dinamikom koju nudi i „Gugl strit vju“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.