OTKRIVENA TAJNA SIMPSONOVIH: Homerov auto proizveden je u Hrvatskoj, a zove se... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVENA TAJNA SIMPSONOVIH: Homerov auto proizveden je u Hrvatskoj, a zove se... (VIDEO)

Međutim, postoji začkoljica!

Rozi auto Homera Simpsona deluje bezlično, ali se zato pokazala doslovno večnom. U nekoliko navrata je doživela totalku, ali već nedelju dana kasnije u novoj epizodi je bila u potpunosti obnovljena. Dobro, ne u potpunosti, jer je prednji levi blatobran i dalje udaren.

Posle jedne takve totalke mogli smo da saznamo kako je automobil izrađen u Hrvatskoj, i to od strane starih sovjetskih tenkova. Bilo je to u šestoj epizodi 14. sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << emitovanja.

Pre nekoliko dana konačno je razotkriveno ime i pravo poreklo automobila. Kada u pranici radnik pozove vlasnika automobila u 11. epizodi 28 sezone ("Pork and Burns") emitovane pre nekoliko dana, jasno kaže da se javi vlasnik "Playmoutha Junkeroll"-e. Naravno, takav model ne postoji, ali zato jasno upućuje kako se radi o "Plymouthu Reliant"-u, modelu iz popularne K serije. Malo je poznato da su upravo ti K-modeli spasili Krajsler od sigurne propasti.

UŽAS UŽIVO! Kamion je počeo da pretiče, i spremao se čeoni sudar - evo šta je usledilo! (VIDEO)

I zaista, Homerov rozi sedan podseća na bezličnu američku limuzinu iz polovine 1980-tih. Američka konfekcija u svojem najdosadnijem izdanju podrazumeva 4,5 metra lima, interijer sa dve sedeće klupe i 2,2-litreni motor s tek 85 KS.

Kolege iz Jalopnika idu korak dalje i tvrde da je Junkerolla zaista postojala. Ali proizveli su je Kinezi u FAW fabrici kao predserijske primerke za licencni Dodge 600, u Kini komercijaliziran kao Hongqi CA750F. Stoga priča kako je izrađen u Hrvatskoj definitivno ne stoji. Bila je to samo pretpostavka u glavama Simpsonovih kreatora, koji o Hrvatskoj očito imaju sasvim jasno definisano mišljenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.