Novi MINI Clubman sa šestoro vrata

Izvor: Autoportal.rs, 23.Sep.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi MINI "Clubman" sa šestoro vrata

Svu koji su zaduženi za dizajniranje MINI automobila su svesni da je njihova prethodna verzija modela "Clubman" imala pomalo nepraktično rešenje kada su vrata na automobilu u pitanju. Zato su se sada odlučili za nešto jednostavniji pristup tom delu vozila.

Prethodna verzija MINI "Clubman" automobila je imala asimetrična vrata koji nisu bila nimalo praktična a takođe nisu bila po ukusu mnogih kupaca. Zato se se pri izradi novog modela, koji je baziran na novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << i većem MINI hečbek automobilu, odlučili za dvoje pravih vrata pozadi.

Ovaj model, koji će biti izrađen za prodaju u toku 2015. je baziran na koncepntu istog automobila koji je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi ove godine, a zvanično predstavljanje će imati takođe na jednom sajmu, ovoga puta u Frankfurtu.

"Novi "Clubman" neće biti prerađena verzija hečbeka, to je u potpunosti drugačiji model, znatno je veći automobil. Verzija iz 2007. je imao jedna dodatna vrata koja nisu bila praktična i zato se nisu dugo zadržala u proizvodnji," rekao je Andres Lampka, jedan od predstavnika MINI proizvođača.

Glavna ideja novog modela jeste da, pored stilski lepšeg dojma sa "normalnim" vratima, obezbedni lakši i udobniji prevoz za putnike, ali i za prtljag u zadnjem delu automobila. Prema najavama produkcijski model neće mnogo odstupati od konceptna, osim par sitnih detalja.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.