Nova tragedija u Nigeriji: Boko Haram oteo 185 djevojaka i djece

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova tragedija u Nigeriji: Boko Haram oteo 185 djevojaka i djece

Pripadnici ekstremnih islamista Boko Haram u Nigeriji kidnapovali su danas najmanje 185 osoba, a prema informacijama koje stižu sa lica mjesta riječ je uglavnom o otetim djevojkama, ženama i djeci.

Masovna otmica izvršena je u selu u nigerijskoj federalnoj jedinici Borno, odakle su taoci kamionima odvezeni u prema šumi Sambisa gdje se nalazi uporište Boko Harama, posvjedočili su nigerijski zvaničnici i seljani, prenijela je agencija AFP.

Prema riječima lidera države >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Borno Usmana Kakanija, oteto je više od 190 osoba, kao i da je otmica civila dio napada koji je započeo u nedjelju u selu Gumsuri kada je ubijeno 32 ljudi.

Detalji o napadu u Gumsuriju otkriveni su tek danas, jer je mreža mobilne telefonije bila u prekidu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.