Nisan će proizvoditi auto koji se vozi BEZ KOČNICE! Sve radi samo JEDNA PEDALA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisan će proizvoditi auto koji se vozi BEZ KOČNICE! Sve radi samo JEDNA PEDALA! (VIDEO)

Revolucija ili katastrofa?

Auto kompanija Nisan predstaviće novu verziju svog električnog vozila "Leaf" početkom septembra, a sa njim će stići i potez koji bi mogao da bude mala revolucija, ali i potpuna katastrofa.

Reč je o tehnologiji "e-Pedal", koja potpunu kontrolu nad kretanjem vozila prebacuje na samo jednu papučicu, koja tako istovremeno služi i kao gas i kao kočnica. O kvačilu se odavno ne razmišlja. Naime, kada se pritisne gas vozilo ubrzava, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otpuštanjem papučice se ne samo oduzima gas već se angažuju i kočnice. Kada se papučica pusti, vozilo staje.

Od pornografije do MINI MAUS: Deca će obožavati novu verziju HONDINOG porodičnog auta (VIDEO)

Nisan je saopštio da je u pitanju prvi sistem za upravljanje vozilom jednom nogom i da ova tehnologija "pokriva 90 odsto potreba za vožnju". To svakako znači da je za preostalih deset odsto tu i dalje stara dobra kočnica, a na "e-Pedal" sistem se prelazi pritiskom na dugme.

Iz kompanije poručuju da će "vožnja uz ovu tehnologiju biti jednostavnija i uzbudljivija". Više detalja pogledajte u videu:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.