Navigacija ga umalo odvela u smrt

Izvor: Autoportal.rs, 30.Jul.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navigacija ga umalo odvela u smrt

Satelitska navigacija može biti jako korisna kada se nađete u nepoznatom gradu ili na neobeleženoj raskrsnici ali tokom godina bilo je nebrojano primera onih koji su, slepo prateći uputstva sa ekrana, završavali u okeanima i morima, prugama i livadama. Poslednji primer je ekstremnije prirode.

"Mapu čitaj, seljaka pitaj", kaže narodna mudrost. Sada se ta dilema odnosi na relaciju saobraćajni znaci - navigacija. Putevi u Srbiji nisu najsrećnije obeležni ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << u stranim zemljama pretpostavlja se da im se može verovati. Međutim jedan vozač je odlučio da ipak posluša glas svoje navigacije.

Na raskrsnici je stajao znak koji kaže da se put ukršta sa putem koji ima prvenstvo prolaza. Navigacija je vozaču poručila da je ona taj koji ima prednosti. On se odlučio da posluša navigaciju i došlo je do sudara sa vozilom koje je već bilo u raskrsnici.

Petoro ljudi je povređeno u nezgodi. "Peugeot" je smrskan na istoj raskrsnici na kojoj je pre par godina nastradala sedamnaestogodišnja devojčica nakon što je poslušala svoju navigaciju koja joj je rekla da je ona ta koja ima prvenstvo prolaza.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.