NI BORAT NE MOŽE DA MU POMOGNE: Evo šta se desi ako u Dubaiju dodirnete policajku

Izvor: Kurir, 24.Apr.2015, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NI BORAT NE MOŽE DA MU POMOGNE: Evo šta se desi ako u Dubaiju dodirnete policajku

Bila mi je okrenuta leđima i razgovarala je s nekim ljudima. Samo sam hteo da joj privučem pažnju i pitam za smer, ispričao je Kazahstanac

Budite oprezni ako se izgubite u Dubaiju, pogotovo ako vam se žuri. Nedužni turista iz Kazahstana završio je u zatvoru samo zbog toga jer je policajku dokakao po ramenu.

"Bila mi je okrenuta leđima i razgovarala je s nekim ljudima", ispričao je Kazahstanac. "Samo sam joj hteo da privučem pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i pitam za smer".

Njegov se postupak smatra uznemiravanjem i doveo ga je u priličnu nezgodnu situaciju. Naime, bude li proglašen krivim, preti mu šest meseci zatvora i progon iz zemlje. Izricanje presude je 7. maja.

Inače u policiji Dubaija radi oko 1500 žena. Na Zapadu ih se gleda kao jedinstveni primer feminizma u kulturnom prostoru gde vladaju drugačiji stereotipi pa taj fenomen ima važno kulturno i društveno značenje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.