Muamer Redžović na čelu NO Srbijagasa

Izvor: Kurir, 14.Feb.2016, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muamer Redžović na čelu NO Srbijagasa

Doskorašnji predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju dobio upravljačku funkciju u gasnoj firmi na mestu Milivoja Miletića.

BEOGRAD - Muamer Redžović, doskorašnji predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju, dobio je novo uhlebljenje na državnim jaslama jer je sada zaseo u fotelju predsednika Nadzornog odbora najvećeg srpskog državnog gubitaša „Srbijagasa“.

Za predsednika UO Agencije za privatizaciju Redžović je imenovan u junu 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godine, a od oktobra, posle smene direktora Agencije Ljubomira Šubare, obavljao je i funkciju direktora Agencije.

Da je Redžović izgleda bogomdan za upravljačke funkcije, vidi se i po tome što je pre dolaska u Agenciju bio prorektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru koji vodi muftija Muamer Zukorlić, a bio je i član odbora Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

- Široj javnosti Redžović je postao poznat nakon objavljenog istraživanja Krika, prema kom je kompanija u vlasništvu Muamera Redžovića sklapala poslove sa saradnicima Darka Šarića, kojima se sudi za pranje novca - preneo je portal Nova ekonomija, koji je i otkrio Redžovićevo unapređenje.

Prema tom istraživanju, Redžović poseduje više kompanija u svom vlasništvu iako to nije evidentirano u registru Agencije za borbu protiv korupcije, a kao partner u poslu navodi se Vujadin Janković, koji je 2012. godine hapšen i protiv koga je pokrenuta istraga zbog sumnji za zloupotrebe pri privatizaciji „Azotare“, kompanije koja je danas jedan od najvećih dužnika „Srbijagasa“.

Redžović je na čelu „Srbijagasa“ zamenio Milivoja Miletića, koji je tu funkciju došao u decembru 2013. godine. Iako ga je sa te funkcije Vlada Srbije razrešila u januaru prošle godine, kada je postao predsednik Privredne komore Beograda, Miletić je više od godinu dana bio na čelu NO „Srbijagasa“.

Autor: E.K.,Foto: Fonet

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.