Lewis Hamilton osvojio titulu šampiona Formule 1 nakon pobede u Abu Dabiju

Izvor: Moto.rs, 24.Nov.2014, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lewis Hamilton osvojio titulu šampiona Formule 1 nakon pobede u Abu Dabiju

Lewis Hamilton je okončao sezonu F1 besprekornom trom i pobedom na stazi Yas Marina u Abu Dabiju i osvojio titulu šampiona. Ovo je Hamiltonu druga titula prvaka, koja je osvojena uz najveću konkurenciju njegovog klupskog kolege Nica Rosberga.

Od ove godine organizatori šampionata su odlučili da se bodovi u poslednoj trci sezone dupliraju pa je pre trke bilo neizvesno ko će pobediti i samo je pobeda jednog ili drugog vodila do titule šampiona. Britanski vozač je prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << osvojio titulu prvaka 2008. godine. Nico Rosberg na ovoj trci nije imao sreće. Uprkos tome što je u kvalifikacijama nadmašio Hamiltona i krenuo sa pol pozicije on je ipak morao da se zadovolji tek 14. mestom, jer je od prevelike želje za dokazivanjem napravio greške koje su ga koštale boljeg plasmana. To je ostavilo upražnjeno mesto ua borbu za drugo i treće mesto na pobedničkom postolju kojih su se dokopali vozači Williams tima Valery Botas i Felipe Massa.

foto © Mercedes-Benz

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.