Kupite novi automobil u avgustu i uštedite

Izvor: Autoportal.rs, 09.Avg.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupite novi automobil u avgustu i uštedite

Ukoliko ste se odlučili za kupovinu novog automobila bez sumnje veliku ulogu igra njegova cena. Možda niste znali da ona zavisi od meseca ali i dana kada se odlučite da "pazarite".

Za sve one koji su se baš u avgustu odlučili da svojoj porodici ili samo sebi pridodaju novog ljubimca stižu dobre vesti. Prema istraživanju koje je sprovela "TrueCar" kompanija tekući mesec je najbolji za kupovinu novog automobila jer donosi najniže cene.

Kako pokazuju rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << studije u avgustu prosečna cena automobila pada za čak 2.4 procenata što znači uštedu od oko 500 evra. Istraživanje je pokrilo period od 2009 do 2014. i pokazuje da su cene automobila najniže krajem leta i početkom jeseni.

Ako se ide još dalje i detaljnije može se zaključiti i da je najbolji dan za kupivnu novog automobila nedelja, pod uslovom da auto-salon radi nedeljom. Suprotno tome najgori dan, tj. dan kada su cene najveće jeste petak kada su cene veće i za 1 500 evra.

Najbolje će u avgustu proći oni koji kupuju neki SUV automobila jer je njihova cena u proseku najmanja u toku avgusta. Za one koji čekaju proleće da se "prinove" upozorenje da je mart mesec kada su cene prosečno najviše.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.