IZBORI U HRVATSKOJ: Veliki odziv birača!

Izvor: Kurir, 08.Nov.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI U HRVATSKOJ: Veliki odziv birača!

Tokom prepodneva biračko pravo iskoristilo je 685. 837 građana ili 21,5 odsto upisanih u birački spisak.

ZAGREB - Na današnjim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj beleži se velika izlaznost - tokom prepodneva biračko pravo iskoristilo je 685. 837 građana ili 21,5 odsto upisanih u birački spisak, saopštila je hrvatska Državna izborna komisija.

To su podaci o odzivu do 11.30 sati, koje je dostavilo 85 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odsto biračkih mesta na kojima je upisano oko 3, 2 miliona birača, izjavio je predsednik Komisije Branko Hrvatin, a prenela agencija Hina. Odziv birača je bolji nego na izborima 2011. godine, kad je do 11, 30 sati glasalo 566.000 birača, odnosno 16, 4 posto.

U Hrvatskoj su jutros u sedam sati otvorena birališta za izbore na kojima birači odlučuju o novom sazivu Hrvatskog sabora, a koji se u javnosti ocenjuju kao najneizvesniji. Smatra se da je malo verovatno da će bilo koja od dve najuticajnije stranke vlasti i opozicije, SDP I HDZ, osvojiti većinu dovoljnu za formiranje vlade.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HR: Kraj glasanja, velika izlaznost i neizvesnost

Izvor: B92, 08.Nov.2015

U Hrvatskoj su u 19 sati zatvorena birališta na kojima su se građani izjašnjavali koga žele za svoje predstavnike u Saboru u četvorogodišnjem mandatu...U očekivanju prvih preliminarnih rezultata osmih po redu parlamentarnih izbora, koji su u javnosti smatrani najneizvesnijim od sticanja nezavisnosti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.