GRAD ZA ŽIVOT I UŽIVANJE: Spoj tradicije i modernog daje Beču posebnu harizmu

Izvor: Kurir, 29.Nov.2015, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAD ZA ŽIVOT I UŽIVANJE: Spoj tradicije i modernog daje Beču posebnu harizmu

BEČ - U aktuelnom izdanju jednog od najuticajnijih časopisa za turizam, ekonomiju, politiku, lajfstajl i dizajn "Monokl“ predstavljen je Beč, kao metropola u kojoj se prepliću carska veličina grada, moderno preduzetništvo i prefinjenost.

Već u uvodu decembarskog i januarskog izdanja spominje se ravnoteža između starog i novog, između impozantnih palata i graciozne arhitekture jugendstila, vrhunskog kulturnog života kao i tradicionalnih zanata koji se mešaju sa modernim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stvaralaštvom nove generacije dizajnera i arhitekata.

Foto: Profimedia

U vodiču su takođe predstavljeni projekat "Pametni grad Beč“, poslovni život, infrastruktura, carska i savremana umetnost, dizajn i arhitektura kao i bečka kuhinja.

Jedno poglavlje posvećeno je zanatima i mestima za odmor i rekreaciju u Beču kao i bečkoj šoping sceni.

Prema oceni časopisa "Monokl“, Beč se ove godine našao na drugom mestu po kvalitetu života iza Tokija.

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.