FPÖ SE OKREĆE PROTIV SRBA U AUSTRIJI: Biro izdvaja previše novca za strance!

Izvor: Kurir, 06.Feb.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FPÖ SE OKREĆE PROTIV SRBA U AUSTRIJI: Biro izdvaja previše novca za strance!

BEČ - Austrijski biro za zapošljavanje (AMS) izdvaja previše novca za strance, smatra Slobodarska partija Austrije (FPÖ).

Svota izdvojena za učesnike obuke sa austrijkim državljanstvom opada, dok količina novca za obučavanje stranaca raste, što govori o jednoj velikoj zloupotrebi, kaže Herbert Kikl iz FPÖ.

Na delu je redistribucija sredstava od naših građana prema strancima kaže Kikl, navodeći da jedan deo novca treba da bude vraćen za domaće učesnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obuke.

Kikl je ovom izjavom direktno udario i na sprske državljane koji rade u Austriji i koji su upućeni na AMS. Ova rasistička i diskriminatorska izjava svakako se tiče i naših zemljka koji su na birou i koji prolaze razne obuke kako bi ponovo došli do posla. FPÖ je do nedavno bio blagonaklon prema srpskoj zajednici u Austriji, barem se tako javno deklarisao.

Na obuci AMS u januaru, od 45.000 polaznikia, 21.000 su bili stranci.

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.