(FOTO) SNEG PORANIO OVE GODINE: Počela skijaška sezona na Vlašiću

Izvor: Kurir, 29.Nov.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) SNEG PORANIO OVE GODINE: Počela skijaška sezona na Vlašiću

VLAŠIĆ - Nakon punih 20 godina, juče je na Vlašiću počela skijaška sezona u novembru. Otvaranje zimske turističke, ali i skijaške sezone obično je bilo polovinom decembra.

Ove godine snežni pokrivač stigao je ranije.

"Skijam već petnaest godina ovde na Vlašiću i ovo je prvi puta da je skijaška sezona počela u novembru. Snega ima dovoljno, staze su odlično pripremljene i evo, došao sam da provedem ugodan dan s decom i sestrom na skijanju", rekao Orhan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Šaban iz Travnika.

Iz Zenice je stigao Edin Šarić s prijateljima.

"Prijatno sam iznenađen da krajem novembra možemo skijati na Vlašiću. Zadovoljni smo i uživamo, skijajući vlašičkim stazama", rekao je Edin.

Slobodan Ćurak, dugogodišnji ugostitelj, takođe se obradovao početku skijaške sezone.

"Prvi posao konobara dobio sam davnih osamdesetih godina u hotelu Babanovac, ovde na Vlašiću. Tada je zimska sezona kretala početkom novembra jer je snega bilo u izobilju. Trajala je puna tri meseca, ali ako je suditi po ovome izgleda da se vraćaju 'stara vremena', barem kada je sneg u pitanju", kaže Slobodan.

Za razliku od skijaške sezone koja je počela juče, svečano otvaranje turističke sezone planirano je za 18. decembar. Tokom noći vlašičke ski staze pokrivaju se i snegom iz tzv. snežnih topova.

(Anadolija)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.