Do 2020. godine na putevima se očekuje četvrt milijarde povezanih vozila

Izvor: Moto.rs, 28.Jan.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 2020. godine na putevima se očekuje četvrt milijarde povezanih vozila

Analitičari procenjuju da će u narednih pet godina na putevima širom sveta biti oko četvrt milijarde povezanih vozila. To će omogućiti nove servise i usluge u vozilima kao i mogućnosti autonomne vožnje. Tokom narednih pet godina, udeo novih vozila koja će biti povezana će se dramatično povećati.

Procenjuje se da će vozila činiti značajan deo kada je reč o projektu Internet of Things. Povezana vozila su već sada realnost a bežična konektivnost se brzo širi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << segmenta luksuznih vozila premium brendova na modele koji su pozicionirani u srednjem segmentu tržišta. Uvećana potrošnja i kreiranje digitalnih sadržaja u vozilima će kreirati potrebe za više sofisticiranim informaciono zabavnim sistemima, kreirajući prilike za aplikacione procesore, grafičke akceleratore, ekrane i tehnologije interfejsa čovek-mašina.

foto © Mercedes-Benz

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.