Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2014, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu ponudio vojnu pomoć Bagdadu

ANKARA - Turski premijer Ahmet Davutoglu ponudio je danas vojnu pomoć Iraku u borbi protiv džihadista iz grupe "Islamska država", dok tužilac Međunarodnog krivičnog suda traži način da pokrene postupak protiv džihadista.

"Ahmet Davutoglu ponudio je vojnu pomoć Turske Iraku", izjavio je irački premijer Hajdar al-Abadi na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj u Bagdadu.

Al-Abadi je precizirao da bi ova pomoć mogla da se odnosi na snabdijevanje oružja i obuku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << člavova iranske nacionalne garde koja bi trebalo da bude oformljena.

On je dodao da ga je Davutoglu pozvao da sljedeći mjesec posjeti Tursku.

Tužilac Međunarodnog krivičnog suda /MKS/ Fatu Bensuda rekla je za njemački list "Zidojče cajtung" da traži način da pokrene postupak protiv džihadista iz "Islamske države".

"Postoje važna i brojna obavještajna saznanja prema kojima u redovima `Islamske države` ima stranaca iz država koje su potpisale konvenciju sa MKS, kao što su Jordan, Tunis, ali i iz nekih evropskih država", naglasila je Bensuda.

Ona je dodala da bi protiv osumnjičenih lica mogao biti pokrenut postupak za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Davutoglu nudi pomoć Iraku u borbi protiv islamista

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 02:05

Turski premijer Ahmet Davutoglu ponudio je juče vojnu pomoć Iraku u borbi protiv džihadista iz grupe Islamska država, dok tužilac Međunarodnog krivičnog suda traži način da pokrene postupak protiv džihadista...- Davutoglu je ponudio vojnu pomoć Turske Iraku - izjavio je irački premijer Hajdar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.