Darko Bajić učio osnovce kako da snime film

Izvor: Kurir, 06.Okt.2015, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Bajić učio osnovce kako da snime film

Kad se moj prvi film prikazivao u bioskopu, išao sam svako veče da gledam publiku u sali i njihove reakcije, otkrio je sineasta.

Reditelj Darko Bajić održao je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ čas osnovcima strpljivo dajući deci smernice kako da naprave film i pobede na konkursu „Mi smo glumci“, koji se organizuje uoči Kids festa.

Festival se održava 11. put od 19. do 25. oktobra u nekoliko beogradskih bioskopa, a najbolji će osvojiti tablet računare za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << celo svoje odeljenje. Bajić je otkrio kako je kao dete napravio svoj prvi film.

- Snimao sam golubove na terasi i njihovo gnezdo. Iz dana u dan pratio sam ptiće, sve dok se poslednji nije otisnuo s četvrtog sprata u svet.

Reditelj je odgovorio i na pitanje šta ga najviše fascinira.

- Kad se moj prvi film prikazivao u bioskopu, išao sam svako veče da gledam publiku u sali i njihove reakcije. Neki su bili tihi, neki su se smejali, a drugi plakali... Fascinira me kako ljudi različito reaguju na isti film. Najbitnije je izvući iz njih neku reakciju - otkrio je Bajić, koji će s Denisom Murićem i Sarom Jovanović izabrati pobednika.

(LJ. R.)

Autor: Foto: Dragana Udovičić

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Stari as: Darko Bajić učio osnovce kako da snime film

Izvor: Svet, 06.Okt.2015

Reditelj Darko Bajić održao je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” čas osnovcima strpljivo dajući deci smernice kako da naprave film i pobede na konkursu “Mi smo glumci”, koji se organizuje uoči Kids festa.. Festival se održava 11. put od 19. do 25. oktobra u nekoliko beogradskih bioskopa, a...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.