DRAMA SLUŠKINJE: Katarina Radivojević zablistala kao zlostavljana žena

Izvor: Kurir, 04.Okt.2015, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA SLUŠKINJE: Katarina Radivojević zablistala kao zlostavljana žena

Glumica s koleginicama Marijom i Leanom pred publikom izvela dramu „Sluškinje“.

Drama „Sluškinje“ u režiji Stevana Bodrože posle više od 25 godina ponovo je izvedena u Beogradu na sceni Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.

Novo čitanje velikog francuskog pisca Žana Ženea ujedinilo je na sceni najbolje drugarice Katarinu Radivojević i Mariju Vicković, dok je sjajnu epizodnu ulogu madam koja je spremna da žrtvuje svoje bogatstvo zbog ljubavnika ubice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odigrala Leana Vučković. Ćerka glumca Aljoše Vučkovića pokazala je svoje sjajno pevačko umeće, koje bi sigurno pohvalila i njena rođaka i srpska snajka Severina, što je publika nagradila ovacijama na kraju izvođenja. Najviše razloga za slavlje imala je Katarina, koja će uskoro, i to ovim komadom da završi studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, koje je upisala još nakon bombardovanja.

- Katarina će da diplomira s još većim zakašnjenjem od mene. Ipak, ovo je toliko teška predstava da je ovako i najpoštenije. Danas se rade laki i zabavni komadi, a publika se mora edukovati - kaže Marija Vicković.

Prvakinja drame Narodnog pozorišta smatra da je Katarina Radivojević ulogom Solanž pokaza da dobroj glumici, bez obzira na to što nije igrala sedam godina u pozorištu, nije potrebno mnogo da se vrati u dobru formu.

- Tema našeg komada je nasilje u porodici i trebalo bi da zanima sve ljude. Žene se ne igra uopšte više kod nas. Ko voli pravu dramu, neka dođe. Koliko god podilazili publici, kroz neke „Farme“ i slične gluposti, njoj treba dati pravo pozorište jer je toga željna - zaključuje Marija.

Prvo izvođenje nisu propustili profesor Predrag Bajčetić, Ana Stanić u pratnji supruga Momčila, Bule Goncić i Kristina Radenković.

(LJ. R.)

Autor: Foto: Damir Dervišagić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.