Cosworth želi nazad u Formulu 1

Izvor: Autoportal.rs, 30.Sep.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cosworth želi nazad u Formulu 1

Kada imate blagoslov prvog čoveka Formule 1 i prethodno iskustvo u ovom tačkmičenju, onda su vam sva vrata za povratak u "najbrži cirkus na svetu" više nego otvorena.

"Cosworth" je jedan od timova koji želi da se vrati u Formulu 1. Tu ideju podržao je sam Berni Eklston. Ova ekipa je napustila Formulu 1 krajem prošle godine zbog velikih troškova i slabog interesa navijača.

Ali sada uz pomoć Vlade Velike Britanij "Cosworth" radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << na razvijanju "naredne generacije motora sa automatskim unutrašnjim sagorevanjem". Za sada je za manje bogate timove jedina opcija da agregate kupuju od tri velika proizvođača - Mercedes, Ferrari i Reno.

"Iz Engleske kruže glasini da je "Cosworth" blizu razvijanja modernog agregata za bolide Formule 1. Iza cele zamisli se krije Berni Eklston. Svakako da bi tržište profitiralo od novog proizvođača u ponudi," reči su koje kruže u vestima o Formuli 1.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.