Brejvik tužio Norvešku zbog nehumanih uslova

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejvik tužio Norvešku zbog nehumanih uslova

On je pokrenuo pravni postupak tvrdeći da su njegova ljudska prava prekršena jer ga drže „u ekstremnoj izolaciji u zatvoru“.

OSLO - Zloglasni norveški masovni ubica Anders Brejvik, koji je 22. jula 2011. ubio 77 ljudi, tužio je državu „zbog okrutnog i nehumanog postupanja“ i sledećeg meseca imaće priliku da predstavi slučaj sudiji.

Njegov advokat Oejstejn Storvik rekao je da je norveški monstrum depresivan i da se oseća usamljeno jer može da komunicira >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << samo s čuvarima, lekarima i drugim zaposlenima u zatvoru.

Brejvik, osuđen na 21 godinu robije, već se bunio da su uslovi u zatvoru nehumani jer mu na primer daju kompjuter, ali ne dozvoljavaju odlazak na internet.

Autor: E.K.,Foto: AP

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.