Beogradu nedostaje 5.000 parking mesta

Izvor: B92, 03.Avg.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beogradu nedostaje 5.000 parking mesta"

Gradske vlasti još jednom su najavile izgradnju novih javnih garaža u centru Beograda, u kome prema rečima gradskog menadžera, Gorana Vesića, nedostaje 5.000 mesta za parkiranje vozila.

Vesić je izjavio da veruje da će do kraja godine biti gotov projekat podzemne garaže na Studentskom trgu, a da će 2016. početi izgradnja te garaže. Kako kaže, garaža na Studentskom trgu trebalo bi da ima 750 parking mesta.

Pored toga, predviđeno je i projektovanje dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spratova u garaži na Obilićevom vencu koja je najopterećenija garaža u gradu i gde će biti 220 novih parking mesta.

Navodeći da su te dve garaže važne iz više razloga, istakao je da u gradu nedostaje oko 5.000 parking mesta.

On je podsetio i da deo grada između Zelenog venca, Ulice Braće Jugović, Pariske i Trga Republike, polako postaje pešačka zona.

''Ne možete zatvoriti ulice, a da pritom ne omogućite ljudima da mogu da se parkiraju", rekao je Vesić i dodao da će garaže Studentski trg i Obilićev venac imati deo koji će biti namenjen stanarima tog kraja koji će moći pod povoljnijim cenama da parkiraju svoje automobile.

On je najavio da će, kroz javno - privatno partnerstvo, 2016. početi izgradnja još nekih garaža.

''Parking servis već ima 16 lokacija koje su spremne, a biće i drugih garaža koje planiramo da radimo'', rekao je Vesić.

U planu izgradnja garaže kod Brankovog mosta, ispod brda na kome je obeležje prvog Samita nesvrstanih.

Kako je rekao, planirana je izgradnja i garaže ispod Trga Republike, u Pariskoj i na još nekoliko garaza kako bi se omogućilo ljudima da se parkiraju oko buduće pešačke zone.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.