BAKSUZ: Zbog sedam sekundi zakašnjenja, ostao bez 13,5 miliona dolara

Izvor: Kurir, 30.Jan.2015, 02:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAKSUZ: Zbog sedam sekundi zakašnjenja, ostao bez 13,5 miliona dolara

Džoel Ifergan iz Kvebeka kupio je dva tiketa za lutriju "Super 7" u maju 2008. nekoliko sekundi pre 21 sata, kada ističe rok za predaju tiketa za to kolo

OTAVA - Jedan Kanađanin koji je kupio tiket za lutriju sa sedam sekundi zakašnjenja, neće moći da podigne polovinu džekpota od 27 miliona dolara i moraće da pokrije sudske troškove pošto je Vrhovni sud odbio da razmotri njegovu tužbu.

Džoel Ifergan iz Kvebeka kupio je dva tiketa za lutriju "Super >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 7" u maju 2008. nekoliko sekundi pre 21 sata, kada ističe rok za predaju tiketa za to kolo.

Na prvom tiketu odstampan je datum 23. maj, i on se odnosio na izvlačenje te večeri, ali je drugi odštampan sa sedam sekundi zakašnjenja i odnosio se na naredno kolo.

Prodavac je pitao Ifergana da li želi da ih kupi, na šta je on odgovorio potvrdno i platio ih.

Na nesreću po Ifergana, dobitni brojevi za džekpot od 27 miliona dolara nalazili su se na drugom listiću.

Ifergan je za odlaganje okrivio centralni kompjuterski sistem "Loto-Kvebeka" i tužio regulatorno telo zaduženo za lutriju u provinciji, zahtevajući isplatu polovine džekpota, 13,5 miliona dolara, jer je u kolu 23. maja, postojao još jedan dobitni tiket, naveo je AP.

Apelacioni sud u Kvebeku odbio je prethodno u maju 2014. Iferganovu tužbu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Za 7 sekundi, izgubio 13,5 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015

Jedan Kanađanin koji je kupio tiket za lutriju sa sedam sekundi zakašnjenja, neće moći da podigne polovinu džekpota od 27 miliona dolara i moraće da pokrije sudske troškove pošto je Vrhovni sud danas odbio da razmotri njegovu tužbu...Džoel Ifergan iz Kvebeka kupio je dva tiketa za lutriju "Super...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.