Alonso: Šumaher je bio moj najteži rival

Izvor: Autoportal.rs, 19.Avg.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso: "Šumaher je bio moj najteži rival"

Po mnogima najbolji vozač današnjice je tokom svoje duge karijere ima priliku da se sa mnogim šampionima bori na stazi ali za njega nema dileme ko mu je bio najjači konkurent na stazi.

Fernando Alonso je ušao u Formulu 1 2001. To je bila druga godina petogodinje dominacije Mihaela Šumahera. Nakon četiri godine tadašnji vozač Renao je prekinuo Šumaherovu seriju tako što je 2005. osvojio titulu prvaka. Naredne godine je ponovio svoj uspeh. Te dve titule za >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << sada ostaju jedine koje je španski vozač osvojio.

Kasnije, tokom godina provedenih u Meklarenu, ponovo u Renou i sada u Ferariju, Alonso se trkao protiv asova kao što su Kimi Raikonen, koji je sada njegom timski kolega, Luis Hamilton, koji mu je u jednom trenutku bio timski kolega, Sebastijan Fetel, od kojeg je četiri puta gubio titulu. Ipak, za njega nema dileme kada je u pitanju njegov najteži protivnik na stazi.

"Moj najteži protivnik u Formuli 1 je sigurno bio Mihael (Šumaher). Sa njime nikada nije bilo lako. Uvek ste morali da vodite računa gde se on nalazi na stazi," rekao je Alonso.

"Kada sam ušao u F1 on je bio dominantan. Kasnije smo se borili pod jednakim uslovima ali bi on uvek izvukao nešto iz bolida, nešto posebno i neverovatno. Zato je bilo teško voziti protiv njega," dodaje vozač Ferarija.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.