ANTIFAŠISTI OSTAVILI PORUKU HASANBEGOVIĆU: Hrvatskog ministra prozvali sloganom iz Aušvica

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANTIFAŠISTI OSTAVILI PORUKU HASANBEGOVIĆU: Hrvatskog ministra prozvali sloganom iz Aušvica

Na ogradi Botaničke bašte u Zagrebu osvanula je poruka za novog hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića u kojoj je preređen natpis sa ulaza u Aušvic.

Među građanima Hrvatske vlada sve veće i veće nezadovoljstvo izborom Zlatka Hasanbegovića za novog ministra kulture. Niže se skandal za skandalom, ali ministar je juče jasno stavio do znanja da ne planira da odstupi i podnese ostavku.

U znak protesta zbog skandalozne profašističke prošlosti hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ministra, nepoznate osobe su na ogradi Botaničke bašte u Zagrebu postavile transparent s porukom: "Kultur macht frei? Nein Zlatko, nein!".

Fotografija koju smo upravo zaprimili. Transparent je postavljen na Botanički vrt, tik do Ministarstva kulture. SF/SN!

Radi se o preradi natpisa na ulazu u najozloglašeniji nacistički koncentracioni logor Aušvic na kojem je pisalo "Rad oslobađa". Hrvatski građani postavili su svom ministru zanimljivo pitanje, ali ovoga puta retoričko, pošto su na njega sami odgovorili.

(Index.hr)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.