AMERIKANKA U SRPSKOM DRESU. Naučila sam narodnjake!

Izvor: Kurir, 26.Apr.2015, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANKA U SRPSKOM DRESU. Naučila sam narodnjake!

Zavolela sam Beograd, vašu kulturu, a fascinirana sam atmosferom u Pioniru, kaže košarkašica

Amerikanka sa srpskim pasošem i novi član ženske košarkaške reprezentacije naše zemlje Danijel Nikol Pejdž izjavila je u intervjuu za Kurir da su njeni roditelji oduševljeni što će im ćerka igrati u dresu Srbije.

Danijel je upoznala čari Beograda, a otkrila nam je da joj se jako svidela srpska tradicionalna hrana, kao i narodna muzika, a tekst naše himne će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako kaže, naučiti što pre.

Šta za tebe znači to što ćeš igrati za Srbiju?

- Veoma sam uzbuđena i zahvalna na prilici da igram za srpski nacionalni tim, da radim s Marinom i igram na Evropskom prvenstvu, pa nadam se i na OI. Verujem da ću igrajući na vrhunskom nivou poboljšati i svoju igru.

Bila si na večitom derbiju u Pioniru, kako ti je izgledalo to sve?

- Atmosfera na derbiju bila je nestvarna za mene. Nisam iskusila takvo nešto ni u Americi, niti bilo gde drugde. Navijači su bodrili svoj tim svih 40 minuta, nisu samo tapšali već su sve vreme bili strastveno uključeni u podršku.

Ko je ostavio bolji utisak na tebe, Partizan ili Zvezda?

- Podjednako mi se sviđaju i jedni i drugi...

Prilagođavanje

POLAKO UPOZNAJEM DEVOJKE

Da li si imala prilike da upoznaš devojke iz reprezentacije?

- Ne znam lično devojke, igrala sam nekoliko puta protiv nekih od njih. Išla sam da gledam neke od devojka koje igraju u Koraću, nismo stigle da popričamo, ali mi se jako dopalo ono što sam videla na terenu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.