Prologue koncept imaće uticaj na dizajn sledeće generacije Audi A8 modela

Izvor: Moto.rs, 21.Nov.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prologue koncept imaće uticaj na dizajn sledeće generacije Audi A8 modela

Audi je najavio da će sledeću generaciju A8 modela odlikovati dizajn koji će biti pod velikim uticajem nedavno predstavljenog Prologue koncepta.

Do sada je prikazano samo test vozilo kada je reč o Audi A8 modelu, pa nije moguće pričati o dizajnu, ali Ulrich Hackenberg, tehnički direktor ove kompanije, navodi da će dizajn novog modela poteći od Prologue koncepta.

Ovakva odluka u potpunosti ima smisla >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << budući da A8 predstavlja vodeći model kompanije, a proizvođač tvrdi da će najveće sličnosti biti očigledne sa prednje strane i u kabini. Prologue koncept predstavlja prvi uvid u novi dizajn kompanije Audi koji će biti implementiran u A6 i A7 opseg, a Hackenberg obećava da će Marc Lichte, glavni dizajner, obezbediti drugačiji dizajn za svaki model.

Ono što je takođe poznato jeste da će biti dostupna i verzija koja nudi autonomnu vožnju te da će ukupna masa vozila biti značajno smanjena zahvaljujući upotrebi lakih materijala kao deo MLB platforme. Pretpostavka je da će i dalje biti korišćen W12 motor, a u opsegu manjih motora biće dostupne V8 i V6 jedinice kao i četvorocilindarski motor za osnovnu verziju. Moguće je i predstavljanje plug-in hibridnog modela ali i verzije na električni pogon.

foto © Audi

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.