I direktorov “audi” - za dug

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2015, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I direktorov “audi” - za dug

ZRENjANIN - Promenom sedišta, tačnije, preseljenjem iz Zrenjanina u Beograd, ovdašnja livnica “Radijator” uspela je da odloži pokretanje stečaja u Privrednom sudu Zrenjanin. Ali, sada teško da će izbeći (ras)prodaju imovine, među kojom je i direktorov službeni automobil “audi A6”. Konzorcijum iz Hrvatske, koji je većinski vlasnik livnice, posle podnošenja predloga za stečaj sa unapred pripremljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << planom reorganizacije, uspeo je letos da izdejstvuje sudsku meru obezbeđenja i zabranu otuđenja imovine. Zbog toga je propao prvi pokušaj privatnog izvršitelja Branka Plavšića iz Zrenjanina da prodajom imovine “Radijatora” naplati dug za izvršnog poverioca firmu “Eurosaba” iz Trstenika. Pravnim manevrom preseljenja sedišta u Beograd, menadžment je uklonio nadležnost zrenjaninskog Privrednog suda za vođenje stečajnog postupka i “kupio vreme” za rešavanje sudbine livnice. Međutim, kada su automatski prestale mere obezbeđenja, postupak izvršenja za trsteničku firmu je nastavljen. Drugu licitaciju izvršitelj Plavšić zakazao je za 11. septembar, a potencijalnim kupcima biće ponuđeno 800 tona raznog gvožđa, procenjene vrednosti 30.000 dinara po toni. Ali, i “audi A6”, 2005. godište, čija je vrednost milion dinara. Kako je to drugo nadmetanje, po slovu zakona, početna cena pada na 30 odsto procenjene, pa je jasno da je reč o pravoj rasprodaji imovine kako bi se namirio izvršni poverilac. Kakve će sreće biti ostali, teško je reći. A, njih je mnogo, i od “Radijatora” potražuju 2,8 milijardi dinara, ili skoro duplo više nego što je knjigovodstvena vrednost livnice. Poverioci nisu bili radi da prihvate plan reorganizacije, što je možda i opredelilo vlasnike na manevar sa preseljenjem sedišta? Ne mogu ništa ni da naplate od “Radijatora”, jer je preduzeće blokirano više od godinu dana za iznos od 815 miliona dinara. HRVATI DOVELI POGON PRED BANKROT LIVNICA je najstariji zrenjaninski metalski kolektiv, gde se radijatori i drugi odlivci proizvode neprekidno skoro čitav vek. Nove gazde iz Hrvatske dovele su livnicu u tešku situaciju i pred bankrot. Proizvodnja je prekinuta i neizvesna je sudbina više od 500 radnika.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zrenjanin: Prodaju i direktorov "audi" da pokriju dugove

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2015

Privatni izvršitelj zakucaće 11. septembra ponovo na vrata zrenjaninske firme "Radijator"...Promenom sedišta, tačnije, preseljenjem iz Zrenjanina u Beograd, ovdašnja livnica "Radijator" uspela je da odloži pokretanje stečaja u Privrednom sudu Zrenjanin. Ali, sada teško da će izbeći (ras)prodaju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.