Da li je auto industrija spremna za aluminijumsku revoluciju

Izvor: Moto.rs, 26.Jan.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je auto industrija spremna za aluminijumsku revoluciju

Dok je činjenica da vozila poseduju aluminijumske šasije dospela u žižu interesovanja kada je Ford najavio da njegov najbolje prodavani F-150 kamionet dobija karoseriju od ovog laganog metala, lista vozila koja imaju na svojim karoserijama aluminijum je malo duža.

Među proizvođačima koji koriste aluminijum su Audi (kompanija je još 1994. godine u okviru svojeg A8 uveća aluminijumsku šasiju), zatim su tu još >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << Jaguar, Range Rover i čak Tesla Motors. Međutim, deo aluminijumskih delova je još uvek dosta mali u okviru karoserije vozila. Pitanje koje se postavlja da li je auto industrija spremna za potpuno aluminijumske karoserije i šasije ili će proći još neko vreme pre nego što ovaj materijal postane istinski preovlađujući.

foto © Tesla Motors
Pogledaj vesti o: Audi,   Rover

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.