Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi proslavio 8.000.000. quattro

Osam miliona quattro modela je sišlo sa proizvodne trake, a posljednji je Audi Q5.

Ovoga puta nećemo reći da se radi o modelu iz Ingolštata jer je ovaj krosover proizveden u Meksiku, u San Hose Čijapa fabrici, otvorenoj da bi se bolje snabdijevalo sjevernoameričko tržište. Ovaj novi proizvodni pogon je sa radom krenuo 30. septembra prošle godine, i u okviru je investicija vrijednih više od milijardu evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Druga generacija Q5 je predstavljena u Parizu prošle godine, a jubilarni quattro primjerak je "Garnet Red“ crvene boje.

Da podsjetimo, čuveni integralni pogonski sistem je lansiran 1980. godine u Ur-quattro modelu. Tehnologija je naravno evoluirala tokom godina a sada je dostupna u više od 100 modelnih verzija. Quattro je standardan kod svih S, RS i Allroad modela, kao i kod Q7, A8 i R8.

2015. godine, 44 odsto svih automobila koje je prodao Audi, bilo je sa quattro pogonom, a upravo je Q5 najpopularniji među njima sa učešćem od 262.000 primjeraka.

(Vrelegume.rs)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.