Audi povlači model A4 sa tržišta

Izvor: Autoportal.rs, 25.Okt.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi povlači model A4 sa tržišta

Nemački proizvođači retko imaju posla sa greškama na svojim vozilima a još ređe se dešava da moraju svoje automobile da povlače sa tržišta. Upravo su taj peh imala dva, možda i najveća, proizvođača iz ove zemlje.

Nakon Volkswagena koji je morao sa tržišta da povuče ogroman broj svojih vozila slična sudbina zadesila je još jednog člana VW grupe, inače pouzdani Audi. Nemci ovoga puta imaju problem sa vazdušnim jastucima koji se ne otvaraju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << />
U pitanju su modeli A4 koji su proizvedeni u periodu od 2013. do 2015. Ukupan broj vozila koja će biti povučena iz opticaja jeste 850 000 automobila. Problema se javlja kako na vozačevoj tako i na suvozačevoj strani. Audi je izjavio da nije bilo zabeleženih povreda ili smrti izazvanih ovim problemom.

Problem sa kojim se Audi suočava nije redak, mnogi proizvođača su ranije imali, ili trenutno imaju, problema sa senzorima vazdušnih jastuka zbog kojih isti se, ili ne otvara prilikom udara, ili se otvara pri najmanjem udaru. Audi kaže da je grešku uočio tokom "rutinske provere kvaliteta".
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.