Audi TT dobio samo 4 zvezdice na kreš testu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2015, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi "TT" dobio samo 4 zvezdice na kreš testu

Treća generacija "audi TT"-a je teško započela 2015. godinu pošto je na rigoroznom Euro NCAP kreš testu zabeležila samo četiri od pet zvezdica.

Ako ste se već latili telefona da otkažete svoju porudžbinu popularnog "TT"-a, nije još vreme za to jer je NCAP dodao da će uskoro objaviti i detaljno obrazloženje kreš testa.

Naime, novi "TT" je prvi testirani automobil nakon uvođenja novih Euro NCAP pravila koja podrazumevaju nove protokole i kreš lutke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ukratko, Audijev model je prva žrtva strožih procedura testiranja pa je nedostatak sistema za autonomno kočenje u slučaju nužde glavni razlog pomalo razočaravajućeg rezultata od 4 zvezdice.

Novi Euro NCAP protokoli podrazumevaju frontalni test sa rigidnom barijerom kako bi se dobila bolja slika o frontalnoj deformaciji, a takođe su uvedeni i noviteti poput manjeg(ženskog) vozača i putnika na zadnjem sedištu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.