Voznijak: Stiv Džobs nije imao pojma o tehnologiji

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voznijak: Stiv Džobs nije imao pojma o tehnologiji

Jedan od osnivača Apple-a Stiv Voznijak izjavio je da pokojni Stiv Džobs “nije imao pojma o tehnologiji” i da je “samo želeo da bude važan” u vreme kad su osnivali kompaniju.

Voznijak kaže da Džobs nije imao nikakvu ulogu u dizajnu računara Apple I i Apple II.

Sarina Kemčandani, 14-godišnja preduzetnicakoja ima i svoj YouTube kanal, intervjuisala je Voznijaka na tu temu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
“Čula sam da ste mogli da rešite brojne softverske i hardverske probleme kod prvih Apple računara. Kakvu ulogu je tada imao Stiv Džobs?”, pitala je ona.

“Stiv Džobs nije ima nikakvu ulogu u mom radu na dizajnu Apple I i Apple II računara”, rekao je Voznijak. “On nije imao pojma o tehnologiji. On je želeo da bude važan, a važni ljudi su uvek biznismeni. To je ono što je on želeo da radi”.

Voznijak je dodao da Džobs nije znao ništa o tome kako funkcionišu Apple računari.

“Apple II kompjuter bio je jedini uspešan proizvod koji je Apple imao u prvih deset godina i ja sam ga napravio. On je samo čekao na kompaniju. Stiv Džobs mi je bio dobar prijatelj, biznismen”.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.