Sony menja strategiju objave flagship telefona

Izvor: B92, 24.Okt.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony menja strategiju objave flagship telefona

Kompanija Sony Mobile će promeniti svoju politiku izdavanja vodećih telefona tako što će sad objavljivati "samo" jedan flagship telefon godišnje, umesto dva - kakva im je trenutno strategija, navode izvori iz tajvanskog lanca snabdevanja.

Foto: Alberto Ziveri/Flickr.com

Usporavanje u takmičenju kada je u pitanju hardver telefona kao i sazrevanje high-end segmenta tržišta telefona, naveli su Sony Mobile da izmeni svoj roadmap objava vodećih modela, navode isti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvori.

Takođe se dodaje da će Sony Mobile sada fokusirati svoje resurse na razvoj high-end modela. Apple je trenutno jedini proizvođač pametnih telefona koji je usvojio takvu politiku - objave jednog flasghip modela godišnje (iako im je novi iPhone model izdat u dve varijante).

Ostali proizvođači nisu primenili istu strategiju iz straha od gubitka tržišnog udela od konkurencije zbog nedostatka novih flagship modela. Samsung, LG i Huawei imaju politiku izdavanja po jednog flasghip telefona u prvoj i jednog u drugoj polovini godine.

Izvor: www.benchmark.rs

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Huawei i ugrađena touch panel rešenja

Izvor: ITsvet.com, 25.Okt.2014, 11:01

Huawei Device je izrazila više interesovanja kada je reč o ugrađenim touch panel rešenima za smart telefone koji će biti izdati naredne godine, navode izvori iz ove industrije. Kompanija ima za cilj da dobije više integrisanih rešenja od proizvođača iz lanca snabdevanja sa ciljem uvećanja vremena...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.