Rusija će biti među prvim zemljama u koje stiže Apple Music

Izvor: B92, 23.Maj.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će biti među prvim zemljama u koje stiže Apple Music

Apple Music je ime još uvek nenajavljenog Apple-ovog servisa za strimovanje muzike. Prema raspoloživim informacijama, Apple planira da objavi ovaj servis na globalnoj bazi.

U izveštaju koji donosi muzička publikacija Billboard, poručuje se da će Rusija biti među prvim zemljama u kojima će ova funkcija biti objavljena. Ove informacije su se prvo pojavile u ruskom časopisu Vedomosti, u kome se kaže da Apple >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregovora sa nekoliko vodećih izdavačkih kuća u ovoj zemlji. Neki od ovih razgovora uključuju i proširenje Apple-ovih digitalnih prava na strimovanje muzike u Rusiji.

Strimovanje muzike je u velikom porastu, a samo u prošloj godini imalo je rast od 214 odsto, na vrednost od skoro šest milijardi dolara. Međutim, rival Apple Music-a, Spotify, je otkazao svoje planove za odlazak u Rusiju zbog ekonomije koja je u padu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.