Rekordni profit Epla

Izvor: VOA, 28.Jan.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordni profit "Epla"

Epl je u poslednjem kvartalu 2014. prodao 74 i po miliona ajfona i tako nadmašio očekivanja mnogih analitičara, dok je prihod kompanije porastao za 18 milijardi dolara

Tehnološki gigant, kompanija “Epl”, ostvarila je najveći profit u korporativnoj istoriji u poslednjem kvartalu 2014, zahvaljujući rekordnoj prodaji novih ajfona sa velikim ekranom, te rastu prodaje od 70 odsto u Kini.

Epl je u tom periodu prodao 74 i po miliona ajfona i tako nadmašio >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << očekivanja mnogih analitičara, dok je prihod porastao na 74 milijarde i 600 miliona dolara, sa 57 milijardi i 600 miliona prethodne godine.

Profit od 18 milijardi dolara najveći je koji je neka javna kompanija zabeležila širom sveta, navode pojedini eksperti. Epl trenutno raspolaže gotovinom od 178 milijardi dolara.

Izvršni direktor Tim Kuk najavio je da će naredni eplov proizvod, "epl voč", biti pušten u prodaju u aprilu.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.