Mislili ste da je iPhone bezbedan?!

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mislili ste da je iPhone bezbedan?!

Svako ko koristi iPhone, iPad ili čak iPod je potencijalna hakerska meta. Rešenje postoji, primenite ga!

Mit da je Apple proizvod zaštićen od virusa i hakera odavno smo razbili, ali ovde se radi o vrlo ozbiljnom sigurnosnom problemu, o kojem piše ceo IT svet. Naime, ako posedujete iPod plejer, iPad tablet ili Apple >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iPhone smartfon možete očekivati da će vas hakovati gotovo svakog minuta. Ipak, Metro portal poziva na pribranost i navodi da je Cisco potvrdio da korisnici koji su prešli na iOS 9.3.3 NISU izloženi velikom sigurnosnom riziku. Ipak, svi koji koriste iOS 9.3.2, a takvih korisnika ima na desetine miliona, još uvek su izloženi mogućim napadima.

Tražite NAJBEZBEDNIJI fon - evo ga, i u Srbiji!

Sigurnosnih rupa je mnogo, ali najveća je propust sa TIFF slikama preko kojih se napadač može ubaciti u korisnikov iPhone, iPod ili iPad i bez njegovog znanja, kroz bilo koju aplikaciju koja koristi TIFF format za razmenu. Jasno vam je, iako Cisco i Metro navode kao primer iMessages i Mail, da je broj takvih aplikacija na ovim uređajima - OGROMAN!

Recimo, ako pogledate TIFF sliku u aplikaciji, hakeri mogu da iskoriste taj trenutak i uđu na vaš Apple uređaj, preuzmu kontrolu nad njim i dođu do lozinki i korisničkih imena. Recimo da koristite aplikaciju za onlajn plaćanje svoje banke - haker će joj imati pristup, a na taj način i kontrolu vaših finansija koje se nalaze u okviru te aplikacije.

Evo dokaza da se hakerski napadi na telefone, u ovom slučaju iOS zaista dešavaju - pre nekoliko dana na ličnom Facebook nalogu naišli smo na ovu poruku i sreća ove korisnice je što je imala bekapovane podatke (imenik, poruke, slike...) inače bi joj hakeri uzeli sve zauvek!

Ova vrsta napada zove se RANSOMWARE i sve je češća i kod nas, a mi smo vam rekli kako da se zaštitite od toga! Pročitajte sve u ovom tekstu!

Dakle, pređite što pre na iOS 9.3.3, a korisnici iPhone 4S i starijih modela moraće da sačekaju da Apple samostalno sredi ovaj problem, jer im ažuriranje nije dostupno.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.