INTERVJU ZA POSAO IZ SNOVA: 33 neobična pitanja za posao u kompaniji Epl

Izvor: Kurir, 01.Dec.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INTERVJU ZA POSAO IZ SNOVA: 33 neobična pitanja za posao u kompaniji Epl

Svaki razgovor za posao je stresan, ali neki su poslovi jednostavno prestižniji od drugih, pa je i strah prije intervjua veći.

Zamislite da ste pozvani na razgovor za posao u jednu od najvećih kompanija na svetu. Naravno da biste se unervozili i da bi vam kroz glavu prolazile sve moguće stvari koje bi vas mogli pitati, ali verovatno sigurno je da ne možete biti potpuno spremni za takav test. Ipak, pomoći će ako saznate kakva su pitanja dosad postavljana, ali pripazite, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << premda mnoga na prvi pogled deluju jednostavno, kad malo bolje razmislite, odgovor govori puno toga o vama. Kao i Gugl i druge velike kompanije, i Epl postavlja tehnička pitanja o vašim prethodnim radnim iskustvima, ali i zagonetke na kojima ćete verovatno izgubiti živce.

Evo nekolicine pitanja za različita radna mesta, a na vama je da pokušate odgovoriti na sva - bez previše razmišljanja, piše Time.

1. Objasnite osmogodišnjaku šta je modem i kako funkcioniše.

2. Ko je vaš najbolji prijatelj?

3. Ako imate dva jaja i želite da otkrijete koji je najviši sprat s kog možete baciti jaje a da se ne razbije, kako biste to učinili? Koje je vaše optimalno rešenje?

4. Opišite zanimljiv problem i kako ste ga rešili.

5. Koliko dece se rađa svakoga dana?

6. Imate 100 novčića koji leže na stolu, s tim da ih je 10 okrenuto glavom naviše, a 90 pismom naviše. Ne možete videti, osetiti niti na bilo koji drugi način otkriti koja je strana okrenuta naviše. Podelite novčiće u dve grupe, tako da je jednak broj glava u svakoj grupi.

7. Opišite sebe. Šta vas uzbuđuje?

8. Kad bismo vas zaposlili, na čemu biste voleli da radite?

9. Postoje tri kutije. U jednoj su samo jabuke, u drugoj naranče, a u trećoj i jabuke i naranče. Kutije nisu dobro označene, te ni na jednoj ne piše tačno šta se nalazi u njoj. Otvorite samo jednu kutiju, i - bez gledanja - izvucite jednu voćku iz nje. Kada budete videli koju voćku držite u ruci, možete li označiti tačno sve tri kutije?

10. Zamislite da morate smiriti ljutitu mušteriju koja je čekala na pomoć 20 minuta, pa je odjednom počela da urla. Uzvikuje da će otići u drugu prodavnicu i tamo kupiti komputer koji želi. Kako biste rešili ovaj problem.

11. Kako biste pojasnili trošenje hemijske olovke?

12. Javi se muškarac koji kod kuće ima stari kompjuter koji više nije nimalo upotrebljiv. Šta ćete učiniti?

13. Jeste li pametni?

14. Koji su vaši nedostaci i što ste naučili iz njih?

15. Da li vam se ikad dogodilo da se niste slagali sa šefovom odlukom i šta ste tad uradili? Dajte nam tačno određeni primer i objasnite kako ste izašli iz ovih nesuglasica, kako se sve završilo i kako bi vas danas taj šef opisao?

16. Stavite čašu vode na gramofon i počnite polako da povećavate brzinu. Šta će se pre dogoditi: hoće li čaša pasti, "spotaknuti" se ili će voda početi da prska?

17. Prepričajte nam neki događaj iz života na koji ste posebno ponosni.

18. Zašto bismo baš vas zaposlili?

19. Jeste li kreativni? Smislite nešto kreativno!

20. Opišite neko ponižavajuće iskustvo.

21. Što je važnije: rešavanje problema potrošača ili stvaranje povezitivne veze s njim?

22. Zašto je naša kompanija promenila ime iz "Apple Computers Incorporated" u "Apple Inc."?

23. Vi delujete kao prilično pozitivna osoba. Šta je to što vas može oneraspoložiti?

24. Pokažite nam, igrajući se, kako biste uverili kupca da ste spremni da mu pomognete, koristeći pritom samo glas.

25. Šta vas je dovelo ovde danas?

26. Kad bi dobili aplikaciju punu sličica koje se s vremenom otrcaju, koju biste strategiju koristili kako biste se tokom vremena rešavali sličica koje se koriste u negativne svrhe?

27. Ako dobijete teglu punu parnih i neparnih kovanica, iz koje uzmete jednu kovanicu, te je zatim protresete tri puta pre nego izvučete nove kovanice, koja je šansa da ćete izvući parnu ili neparnu kovanicu?

28. Koji vam je bio najbolji dan u poslednje četiri godine? A najgori?

29. Kad uđete u Epl trgovinu kao kupac, šta primećujete u vezi sa trgovinom i kako se osećate kad tek uđete?

30. Zašto želite da se pridružite našoj ekipi i šta bi vam nedostajalo sa sadašnjeg posla ako odlučimo da vas zaposlimo?

31. Kako biste testirali omiljenu aplikaciju?

32. Šta biste želeli da radite za pet godina?

33. Kako biste testirali toster?

(express.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.