Epl u Srbiji traži programere

Izvor: Prva.rs, 22.Okt.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl u Srbiji traži programere

Konkurs za tromesečni kurs iOS programiranja, čiji će polaznici na kraju moći samostalno da prave aplikacije za sve Eplove (Apple) mobilne uređaje, biće raspisan u okviru prve iOS Akademije u Srbiji i regionu, koju pokreće SEE ICT.

Kurs će se održavati u Beogradu u periodu od februara do aprila 2015. godine. Svim zainteresovanim korisnicima se u okviru iOS Akademije nudi mogućnost da iskoriste svu tehničku i mentorsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << podršku i resurse, razviju svoju aplikaciju za iPhone i iPad uređaje, i na taj način sebi osiguraju rad na konkretnim projektima i sigurnu zaradu.

Kandidati prijavu treba da pošalju preko web stranice www.iosakademija.rs do 10. decembra. Broj polaznika je ograničen na 15, zbog osiguranja kvaliteta programa.

U iOS Akademiji korisnicima su na raspolaganju računari Mac laptop koji će moći da koriste tokom kompletnog programa kako u učionici, tako i kod kuće, a posebna pogodnost je ta što će imati i pristup apsolutno svim potrebnim modelima iPhone i iPad uređaja.

O potencijalu iOS-a, govori činjenica da samo u Srbiji prosečna plata iOS developera iznosi oko 1.000 evra. Velika prednost tog operativnog sistema je što omogućava integraciju sa mnogim drugim servisima poput Facebook-a, Twitter-a, FourSquare-a, Swift-a i na taj način dosta olakšava posao izgradnje aplikacije.

iOS je mobilni operativni sistem kompanije Epl, koji je prvobitno razvijen za iPhone, a kasnije i za iPod Touć, iPad i Apple TV. Ono što je za njega karakteristično je da ne dozvoljava pokretanje iOS sistema na hardveru drugih proizvođača. iOS u sebi sadrži više od 250.000 aplikacija, koje su preuzete više od 6, 5 milijardi puta.

SEE ICT je neprofitna organizacija osnovana 2010. godine u Beogradu sa misijom stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj startap zajednice i kulture u Srbiji.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.