Apple iWatch će imti zaobljeni ekran osjetljiv na dodir

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple iWatch će imti zaobljeni ekran osjetljiv na dodir

Appleov dugoočekivani smartwatch iWatch bi trebao imati zaobljeni ekran osjetljiv na dodir, barem ako je suditi po dokumentu za patent koji su se pojavili na internetu.

Dokument otkriva da Apple razvija konveksne ekrane, koji su zaobljeni na centru i stvaraju kupolu ili efekt kvadrata.

Appleovi iWatch je prvi kandidat za uvođenje ove tehnologoije, a u dokumentu se navodi da će slične ekrane koristiti i budući uređaji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Međutim, safirno staklo se ne spominje kao materijal od kojeg bi prednji panel iWatcha trebao biti napravljen.

Smartwatch će koristiti operativni sistem iOS, a njegov razvoj traje već duže vrijeme. Posljednji izvještaji govore da će biti prilagođen ljubiteljima fitnesa, a dio njega će biti različiti senzori za praćenje stanja korisnika.

Apple će predstaviti iWatch tokom konferencije za medije na kojoj će biti predstavljen i iPhone 6. Dogodit će se to početkom septembra.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.