U pokretu: Uskoro Omladinski centar u Apatinu

Izvor: 025info.rs, 18.Sep.2014, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pokretu: Uskoro Omladinski centar u Apatinu

U okviru emisije i bloga U pokretu uvek smo govorili o mladima želeći da ih pokrenemo da život u lokalnoj zajednici sebi učine boljim. Obaveštavali smo ih o prilikama, mogućnostima šta sve mogu da urade i promovisali one koji su „zagrizli“ da svoju stvar isteraju do kraja.

Danas razgovaramo sa predstavnicima lokalnih udruženja mladih.

- Prva i osnova uloga KZM je da stvori uslove da mladi ostvare svoja prava, jer su mladi glavna pokretačka snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << svakog društva, a njena svrha je da pomogne sveukupnom razvoju svakog mladog pojedinca u odgovorne članove društvene zajednice i poboljša kvalitet života mladih. Vrata KZM otvorena su za sve zainteresovane mlade ljude - kaže Miloš Đerić, koordinator Kancelarije za mlade Apatin.

KZM  sprovodi brojne aktivnosti. Reč je o edukativnim, humanitarnim, sportskim i kulturno-zabavnim akcijama, kojima se podstiče i promoviše volonterizam i aktivizam kod mladih sa područja opštine, ali i drugim aktivnostima vezanim za pružanje mogućnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

- Putem sajta KZM i UG "MRAV", raznih društvenih mreža i zahvaljujući krajnje korektnoj saradnji sa medijima, radimo i na afirmaciji mladih, informisanju o akcijama i dešavanjima u gradu, aktuelnim konkursima, obukama i drugim korisnim temama. Aktivno se zalažemo da mlade podstaknemo na aktivan društveni život - rekao nam je Veselin Mašić.

Govorili smo već ranije kako je u protekloj godini bilo nešto skromnijeg programa u gradu. Naročito muzičkih. Najveći muzički događaj u organizaciji mladih je, svakako, koncert povodom Međunarodnog dana mladih. Ove godine je izmešten iz Gradskog parka na plažu kod restorana "Plava ruža" i pokazao se kao veoma uspešan.

Pored mnogih aktivnosti, u planu je i otvaranje Omladinskog centra do kraja godine koji će se nalaziti na budućem Trgu Nikole Tesle i predstavljaće centar za okupljanje mladih, njihovu edukaciju, kreativno izražavanje i afirmaciju, a biće omogućen i pristup informacijama, opremi i uslugama različitih vrsta. Mesto gde možete doći sa svojom idejom i ostvariti je. A bitno je i da je imate.

Pokrenite se. Ništa se neće stvoriti samo od sebe.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.